? PHP-Nuke Retro Portal

Nostalgischer PHP-Nuke Core auf moderner und sicherer MVC-Architektur.

BREAKING +++ PHP-Nuke Retro Engine ist offiziell gestartet! +++ Sichere Passwrter ber password_hash() +++ CSRF-Schutz aktiv +++ Foren-System komplett modular +++ God-Rolle voll einsatzbereit +++
?? Foren-bersicht Dostluk, Arkadaþlýk

?? Hayatýmý Yeniden Yaþayabilseydim Eðer

Dieses Thema hat bisher 46 Aufrufe erhalten.

a
admin Creator (God)
Hayatýmý Yeniden Yaþayabilseydim Eðer

Emma Bombeck Avustralya'da kanserden öldü. Ölümünden hemen
önce þunlarý yazdý...

"Hayatýmý yeniden yaþayabilseydim eðer;
Hastayken yataða girer dinlenirdim. Ben olmadýðým zaman her þey kötüye gidecek diye düþünmezdim..
Gül þeklindeki pembe mumu saklamaz yakardým..
Daha az konuþur, ama daha çok dinlerdim..
Yerler kirlense, masa örtüm lekelense bile daha çok arkadaþýmý akþam yemeðine davet ederdim..

Oturma odasýnda TV seyrederken, patlamýþ mýsýr yer, þömineyi yakmak isteyen birisi olduðunda ona engel olmazdým.. Yerler leke olacak diye korkmazdým.. Bana gençliðini anlatmaya çalýþan dedeme daha çok vakit ayýrýrdým.. Kocamýn sorumluluklarýný daha çok paylaþýrdým..

Saçým bozulmasýn diye, arabanýn camýnýn açýlmasýný önlemezdim..
Eteðimin lekelenmesine aldýrmadan çimlere otururdum..
TV seyrederken daha az, hayata bakarken daha çok aðlar ve gülerdim.. Ömür boyu garantilidir denilen hiçbir þeyi satýn almazdým..

Hamileliðimin bir an önce sona erip, doðum yapmayý dilemek yerine, hamile olduðum her anýn tadýný çýkarýr ve içimde bir canlý yaratmanýn ne kadar harika olduðunu fark ederdim.. Bu o kadar nadir bir olay ki.. Mucize gibi bir þey..

Çocuklarým beni öpmek istediklerinde, asla "Önce git ellerini yüzünü yýka" demezdim.. Onlara daha çok "seni seviyorum", ondan da daha çok "özür dilerim" derdim..
Ama baþka bir hayat verilseydi en çok yapacaðým þey; her dakikasýný deðerlendirmek olurdu..

Dikkatle bak. Gerçekten gör. Yaþa. Vazgeçme.
Küçük þeyler için þikayet etmekten vazgeç..
Bana benzemeyenler, benden daha çok þeye sahip olanlar ve kimin ne yaptýðý beni ilgilendirmezdi..
Bunun yerine, iliþkilerimi güçlendirmeye çalýþýrdým..
Sahip olduðunuz ruhsal, fiziksel ve duygusal her þey için Allah'a
þükredin.. Tek bir hayatýnýz var ve bir gün sona eriyor.. Umarým her
gününüzü deðerlendirirsiniz."

ALINTI
Geschrieben am 15.05.2007 16:13 Uhr
a
admin Creator (God)
Günü Yaþayýn!
Dünün ve yarýnýn endiþelerinden kurtulup içinde bulunduðunuz aný yaþayýn, hayattan zevk alýn...

Hayatýnýzda böyle biri var mý?

Sizi sizin kadar tanýyan biri; sizi düþünen, düþünmeyi öðrenmiþ, sakin, uslu, efendi, oturmayý kalkmayý bilen, sevmeden edemediðiniz biri. Size sizi anlatmayý seven, sizi baþkalarýna anlatmayý her þeyden çok seven, sizin için çok þey yapmaya hazýr biri.
Bazen biraz fazla konuþtuðundan yakýndýðýnýz ama ne söylediðini bildiðinden hep emin olduðunuz, sizi tanýdýðý kadar kendini ve hayatý da tanýyan biri.
Bazen düþüncesine þiddetle ihtiyaç duyduðunuz biri.
Sabahýn üçünde ayýp olur mu diye endiþelenmeden arayabildiðiniz ve üçüne beþine bakmadan size duymanýz gerekenleri söyleyen, gecenin o karanlýðýnda kalkýp ýþýðý yakan, masanýn baþýna geçen biri.
Kaleminiz-kaðýdýnýz, aynanýz, saatiniz, kravatýnýz olan, bazen gölgeniz olan biri.
Ve bazen vicdanýnýz, eh bazen de uykusuz býraktýðýnýz için, vicdan azabýnýz olan biri…

Varsa kýymetini bilin.
Haftanýn kaç günü kafanýza bir þey takmýyor ve keyfinizce yaþýyorsunuz?
Hiç diyenler, kaybetti.
Ýki gün diyenler, yaklaþtý.
Cumartesi ve Pazar diyenler, bilemedi.
Gerçekten böyle iki gün var!
Bir tanesinin adý, dün.
Hatalar, acýlar, yanlýþ anlamalar.
Oysa onlar geçti, gitti, geçmiþte kaldý. Zamaný geriye döndürmeye imkan yok. Dünyanýn bütün parasýný yan yana getirin, bir dakika önceye dönemezsiniz. Yaptýðýnýz hiçbir hareketi aynen geri alamazsýnýz. Ettiðiniz hiçbir lafý silemezsiniz. Dün dündü bitti.

Kafanýza takmayacaðýnýz ikinci günün adý, yarýn!
Yarýný bugünden kontrol altýna alamazsýnýz.
Yarýn güneþ doðacak elbette. Ama pýrýl pýrýl mý doðar, bulutlarýn arasýndan mý çýkar, bugünden bilemezsiniz.

Geriye tek bir gün kalýyor: Bugün!

Bir gün hayatla mücadele edecek güç, hepimizde var. Güç ne zaman tükeniyor? Dünü ve yarýný iþin içine kattýðýnýzda.

Günü yaþayýn!

Dünün ve yarýnýn endiþelerinden kurtulup içinde bulunduðunuz aný yaþayýn, hayattan zevk alýn...

Sizi sizin kadar tanýyan biri; sizi düþünen, düþünmeyi öðrenmiþ, sakin, uslu, efendi, oturmayý kalkmayý bilen, sevmeden edemediðiniz biri. Size sizi anlatmayý seven, sizi baþkalarýna anlatmayý her þeyden çok seven, sizin için çok þey yapmaya hazýr biri.
Bazen biraz fazla konuþtuðundan yakýndýðýnýz ama ne söylediðini bildiðinden hep emin olduðunuz, sizi tanýdýðý kadar kendini ve hayatý da tanýyan biri.
Bazen düþüncesine þiddetle ihtiyaç duyduðunuz biri.
Sabahýn üçünde ayýp olur mu diye endiþelenmeden arayabildiðiniz ve üçüne beþine bakmadan size duymanýz gerekenleri söyleyen, gecenin o karanlýðýnda kalkýp ýþýðý yakan, masanýn baþýna geçen biri.
Kaleminiz-kaðýdýnýz, aynanýz, saatiniz, kravatýnýz olan, bazen gölgeniz olan biri.
Ve bazen vicdanýnýz, eh bazen de uykusuz býraktýðýnýz için, vicdan azabýnýz olan biri…

Varsa kýymetini bilin.
Haftanýn kaç günü kafanýza bir þey takmýyor ve keyfinizce yaþýyorsunuz?
Hiç diyenler, kaybetti.
Ýki gün diyenler, yaklaþtý.
Cumartesi ve Pazar diyenler, bilemedi.
Gerçekten böyle iki gün var!
Bir tanesinin adý, dün.
Hatalar, acýlar, yanlýþ anlamalar.
Oysa onlar geçti, gitti, geçmiþte kaldý. Zamaný geriye döndürmeye imkan yok. Dünyanýn bütün parasýný yan yana getirin, bir dakika önceye dönemezsiniz. Yaptýðýnýz hiçbir hareketi aynen geri alamazsýnýz. Ettiðiniz hiçbir lafý silemezsiniz. Dün dündü bitti.

Kafanýza takmayacaðýnýz ikinci günün adý, yarýn!
Yarýný bugünden kontrol altýna alamazsýnýz.
Yarýn güneþ doðacak elbette. Ama pýrýl pýrýl mý doðar, bulutlarýn arasýndan mý çýkar, bugünden bilemezsiniz.

Geriye tek bir gün kalýyor: Bugün!

Bir gün hayatla mücadele edecek güç, hepimizde var. Güç ne zaman tükeniyor? Dünü ve yarýný iþin içine kattýðýnýzda.

Günü yaþayýn!

ALINTI
Geschrieben am 15.05.2007 16:28 Uhr

? Auf dieses Thema antworten

? Du bist zurzeit nicht angemeldet. Bitte logge dich ein, um Antworten auf Forenthemen zu verfassen.