? PHP-Nuke Retro Portal

Nostalgischer PHP-Nuke Core auf moderner und sicherer MVC-Architektur.

BREAKING +++ PHP-Nuke Retro Engine ist offiziell gestartet! +++ Sichere Passwrter ber password_hash() +++ CSRF-Schutz aktiv +++ Foren-System komplett modular +++ God-Rolle voll einsatzbereit +++
?? Foren-bersicht Site Hakkýnda

?? SÝZDEN BAÞKA YARDIM ÝSTEYECEÐÝM BÝR YER YOK!!!!

Dieses Thema hat bisher 738 Aufrufe erhalten.

a
admin Creator (God)
öncelikle selamun aleykum kardeþlerim. ben samsun bafra dededaðý köyünden ismail çalkýcý. sizden çok takýldýðým bir konuda yardým isteyeceðim. bana yardýmcý olursanýz çok mutlu edersiniz beni.

Ben Türk Halk Müziði dinleyicisiyim.hemde aþýrý þekilde. ve dinlediðim türkülerin içinde öyle bir türkü var ki her dinleyiþimde içimde fýrtýnalar koparan hep uzaklara götüren tüylerimin diken diken olmasýna neden olan ZEYNEBÝM türküsü.

Bana bu türkünün hikayesi lazým.öyle çok merak edýyorum ký oyle boyle deðil yaný.bütün ýnternet alemýný talan ettim bulamadým. iki gündür sitenýze üye onayý bekliyordum. üyeliðim kabul edilir edilmez hemen sizinle paylaþmak istedim.çünkü bir türküyü ancak çýktýðý yaþandýðý yörede çok bilinir. bu yüzden sizlerden yardým istiyorum. umarým bana yardýmcý olursunuz.

hayatýmda dinlediðim en dokunaklý en içten yakýlmýþ türküsü bu.þu anda bile bu yazýyý yazarken bu türküyü dýnlýyorum..saðlýcakla kalýn yardýmlarýnýzý ve türkünün hikayesini bekliyorum[b:bd672f6319][size=18:bd672f6319][/size:bd672f6319][/b:bd672f6319]
Geschrieben am 12.10.2009 20:03 Uhr
a
admin Creator (God)
Zeynep bu güzellik var mý soyunda
Elvan elvan güller biter baðýnda
Arife gününde bayram ayýnda

Zeynep'im Zeynep'im allý Zeynep'im
Beþ köyün içinde þanlý Zeynep'im

Zeynep'e yaptýrdým altýndan tarak
Tara zülüflerin bir yana býrak
Zeynep'e gidemem yollar pek ýrak

Söðüdün yapraðý narindir narin
Ýçerim yanýyor dýþarým serin
Zeynep'i bu hafta ettiler gelin

Kangal'dan aþaðý Mamaþ'ýn köyü
Derindir kuyusu serindir suyu
Güzeller içinde Zeynep'in huyu

Geschrieben am 12.10.2009 20:04 Uhr
a
admin Creator (God)
[b:2b7d5e6600]eeeee.... sayýn Mamaþlý büyüklerim neden buna bir açýklama getirmiyorsunuz...Uzak bir yerlerde köyünüzün meþhur türküsünü merak etmiþler cevap bekliyorlar

bu soru boþ ve cevapsýz kalmasýn bütün Mamaþlýlar bildiklerini paylaþsýnlar
:roll: :roll: :oops: :roll: :roll: [/b:2b7d5e6600]
Geschrieben am 13.10.2009 10:10 Uhr
a
admin Creator (God)
BU OLAYI TÜM MAMAÞLILAR BÝLÝR
Geschrieben am 13.10.2009 18:22 Uhr
a
admin Creator (God)
Sevgili dostlar Zeynep hikayesini kendim araþtýrarak buraya ekleyeceðim ama bunun için biraz zaman gerekmekte. Kýsa bir süre sonra ekleyeceðim.
Geschrieben am 13.10.2009 18:45 Uhr
a
admin Creator (God)
sabýrsýzlýkla bekliyorum erdem kardeþim.lütfen yardým et.
Geschrieben am 14.10.2009 17:26 Uhr
a
admin Creator (God)
[size=18:b61f0d22cb][color=red:b61f0d22cb]Merhabalar,
türkünün hikayesini anlatan bu yazýyý sitenin 2006 yýlýnýn arþivinde buldum...
dileyenler oradan yazýnýn tamamýný okuyabilirler...[/color:b61f0d22cb]

"Önceki ismi Mamaþ olan köyümüz, Ermeni yerleþim alanýymýþ. Ermeniler’in bölgeyi terk etmesinden sonra Malatya’nýn Çanakpýnar ve Budaklý köylerinden göç eden insanlar gelip yerleþmiþler. Allý Zeynep ise Çanakpýnar köyünden göç eden Þah Ýbrahim soyundan gelen dede Hasan Aða’nýn kýzýdýr. Allý Zeynep ilk olarak Malatya’nýn Mezirme köyünden akrabalarýndan biriyle niþanlanýr. Fakat gönlü Mamaþlý Ali’ye düþünce niþan bozulur ve Mamaþlý Ali’yle evlenir. Bir süre sonra bir oðullarý olur ve adýný da Kamber koyarlar. Kamber’in doðumundan sonra Ali askere gider. O zamanlar askerliðin uzun dönem yapýlmasý nedeniyle Ali, Allý Zeynep’in hasratine dayanamaz ve askerden kaçýp karýsýný görmeye gelir. Geceleri köye inip gündüzleri daðda kalan Ali, asker kaçaðý olduðu için kolcular (jandarma)
tarafýndan da aranmaktadýr. Bu sýrada Allý Zeynep’in tekrar hamile kaldýðýný görenler Ali’nin köye geldiðini anlayarak tekrar þikayette bulunurlar. Kolcular bu þikayet üstüne Allý Zeynep’i ifade vermesi için Kangal’a götürmeye gelirler. Fakat güzelliði nedeniyle kimseye görünmeyen Allý Zeynep, Kangal’a gitmeyi istemez. Bu yüzden çardaðýn (ot yýðýný) içine girip saklanýr. Tüm köyü arayýp Allý Zeynep’i bulamayan kolcular sonunda köyden ayrýlýrlar. Kolcular köyden ayrýlýnca köyün muhtarý Cuma Eraslan, Allý Zeynep’in saklandýðý yerden çýkmasý için, köy meydanýnda kolcularýn gittiðini ilan eder. Fakat saklandýðý çardaktaki otun zehirinden etkilenen Allý Zeynep, ancak sürünerek saklandýðý yerden çýkabilmiþtir. Çýktýðýnda dudaklarý ve parmak uçlarý mosmor kesilen Allý Zeynep’in kendisine gelmesi için içirilen süt de fayda etmez ve zehirlerek ölür."[/size:b61f0d22cb]
Geschrieben am 17.10.2009 14:29 Uhr
a
admin Creator (God)
[size=18:91c1a33f89][color=red:91c1a33f89]bahsettiðim yazý Zafer Arý tarafýndan, Allý Zeynebin hikayesi baþlýðýyla yazýlmýþ...
yazýdan bir paragraf daha...[/color:91c1a33f89]

"bu türküyü sayýn Muzaffer Sarýsözen, Mamaþ’ý ziyareti sýrasýnda Mamaþ’lý Aþýk Süleymandan almýþ ve repertuvara kazandýrmýþtýr. Söz yazarýnýn, Allý Zeynep’in ilk niþanlýsý olduðu ve çok sevdiði Allý Zeynep’in düðününü öðrendikten sonra bu þiiri yazýp Aþýk Süleyman’a yolladýðý, Aþýk Süleyman’ýn da bu þiiri derleyerek türkü haline getirdiði herkes tarafýndan bilinir. "[/size:91c1a33f89]
Geschrieben am 17.10.2009 14:35 Uhr
a
admin Creator (God)
sayýn zöhrekoc size çok çok çok teþekkür ediyorum. iþim gereði görevdeolduðum için býr kaç gundur bakamamýþtým siteye. inanýn þuanda çok rahatlamýþ durumdayým. ben rahatladým ama tabi ALLI ZEYNEP'in hikayeside burktu beni.

Ýlginiz için sonsuz teþekkürler sunarým.zohre kardeþim sýze ayrýca teþekkür ederim. diðer yardýmcý olan arkadaþlarýmada selamlar ve saygýlar sunuyorum
Geschrieben am 26.10.2009 22:53 Uhr
a
admin Creator (God)
Zeynep gelir arabaya yaslanýr
Yagmur yagar zülüfleri ýslanýr
Zeynebi sorarsan gönlüm uslanýr

Zeynebim zeynebim allý zeynebim
Beþ köyün içinde þanlý zeynebim

Kösteðimin ðümüþü yüz gram
Kösteðimi senin için bozduram
Zeynebe gazi altýn dizdirem

Beþ köyün içinde þanllý zeynebim

Zeynebin alý var malý neylersin
Al yanak üstünde þalý neylersin
Bu yosmalýk sende varý neylersin

MAMAÞ ýn yollarý dardýr geçilmez
Soguktur sularý bir tas içilmez
Anadan geçilir yarden geçilmez

Zeynebim türküsünün devamýdýr
Geschrieben am 13.11.2009 13:42 Uhr
a
admin Creator (God)
[b:5ec86a7daa]önemli deðil ismail kardeþ, var olan yazýyý paylaþtým sadece...[/b:5ec86a7daa]
Geschrieben am 02.12.2009 15:28 Uhr

? Auf dieses Thema antworten

? Du bist zurzeit nicht angemeldet. Bitte logge dich ein, um Antworten auf Forenthemen zu verfassen.