? PHP-Nuke Retro Portal

Nostalgischer PHP-Nuke Core auf moderner und sicherer MVC-Architektur.

BREAKING +++ PHP-Nuke Retro Engine ist offiziell gestartet! +++ Sichere Passwrter ber password_hash() +++ CSRF-Schutz aktiv +++ Foren-System komplett modular +++ God-Rolle voll einsatzbereit +++
?? Foren-bersicht Site Hakkýnda

?? ÜNÝVERSÝTE GENÇLÝÐÝNE BÝR EL DE SEN UZAT!!!!

Dieses Thema hat bisher 402 Aufrufe erhalten.

a
admin Creator (God)
[list:f50e435e3f]Üniversiteyi kazanan arkadaþlardan ‘nasýl burs bulabiliriz,nerelere baþvuralým’ þeklinde talepler geliyor. Köyümüz gençliðinden de bu sene üniversiteyi kazananlar oldu. Arkadaþlarýmýzýn burs ve eðitimle ilgili diðer taleplerini karþýlamak yönünden üniversiteyi kazanan arkadaþalarýmýz kendileri burs için deðiþik yerlere baþvuruyorlar . Deðiþik amaçlý (aðaç,su deposu,vs) bir çok kez para toplandý.Bu etkinliðin de ‘gene mi para toplanýyor ‘diye düþündürtmeyecek bir iþ olduðunu düþünüyorum.Sonuçta doðrudan hepimizin kardeþi,kuzeni,oðlu,kýzý,akrabasý yararlanacak.[/list:u:f50e435e3f]
[list:f50e435e3f]Eðitim hepimizin hayatýný doðrudan etkiliyor.Gençlerin eðitimi aileyi etkileyen en baþta gelen meselelerden biri olduðu için konunun üzerinde hassasiyetle durulmasý gerekli. Arkadaþlarýmýzýn burs ve eðitimle ilgili diðer taleplerini karþýlamak yönünden, Derneðin karar almasýnýn zaman alacaðý ve belki de olumlu karar çýkamayacaðýný düþünerek özellikle sizlerin fikirlerini almak istedik.Kiþisel maddi manevi yardýmlar öðrenci arkadaþlarýmýza kolay ve çabuk ulaþacaðýndan hepimizin bu konuda daha duyarlý olmasý gerekli. Üniversiteyi kazanan arkadaþlarýmýz kendileri burs için deðiþik yerlere baþvuruyorlar.Fakat þartlar dahilinde kabul görenlerin oraný oldukça düþük.Elimizi taþýn altýna koyalým ve bu arkadaþlarýmýza destek çýkalým. Ayrýca üniversiteye hazýrlanan,dersaneye giden arkadaþlarýmýz var.Öncelikle üniversiteyi kazanan ve Mamaþlý genç arkadaþlarýmýzdan baþlamak üzere onlara nasýl yardýmcý olabiliriz buna iliþkin önerilerinizi almak isterim.[/list:u:f50e435e3f]
[list:f50e435e3f]a)Bursa ihtiyacý olan arkadaþlarýmýzý tespit edebiliriz.
b)Burs verecek kurumlarý,kiþilerin telefon,adres gibi bilgilerine ulaþalým ve bibirmize iletebiliriz.
c)Burs verecek kiþilerle iliþkide isek veya iliþkide olanlarý tanýyorsk temasa geçip katkýsýnýn ne olabileceðini öðrenebiliriz.
d)Maddi katkýnýn dýþýnda eðitimle ilgili diðer türlü katkýda bulunabileceklerin , bu katkýlarýnýn nasýl olabileceðini öðrenebiliriz.[/list:u:f50e435e3f]

[color=blue:f50e435e3f]ÝLAL SÖZSAHÝBÝ
[b:f50e435e3f]312 330 87 62[/b:f50e435e3f]
farabili@mynet.com[/color:f50e435e3f]
Geschrieben am 09.09.2009 23:03 Uhr
a
admin Creator (God)
Ýlal, yazýsýyla eðitimin ne kadar önemli olduðunu belirtiyor.Eðitim sadece gencin meselesi mi? Bence hayýr.Eðitimin gelecek olduðunu söylemiyor muyuz? Eðitim hepimizin geleceði.Tek tek senin, benim geleceðim deðil,hepimizin,ülkemizin geleceði. Bugün hepimiz bu ülke nasýl bu hale geldi diyorsak ,bu sorumuzun altýnda da iyi eðitim verilememsi veya Cumhuriyetçi,Atatürkçü eðitim yerine gerici,köþe dönmeci eðitim anlayýþýnýn yerleþmesi yatýyor.
Üniversiteler açýlýyor.Otogarýn önü dinci vakýflarýn,derneklerin masalarýyla dolu.Sanýrsýnýz üniversite kayýtlarý onlarýn masalarýndan yapýlýyor.Öðrencinin yurt, burs talepleri dikkate alýnýyor.Daha 6. ,7. sýnýf sýralarýnda ekonomik zorluklardan dolayý tarikat dersanelerine gitmek zorunda kalanlarý siz düþünün.Tanýmadýðý ile gelen öðrenciye bu cemaatçi çevreler sahip çýkýyor.5-10 yýl sonra ailesine ,geldiði çevreye yabancý, Cumhuriyet ilkeleriyle hesaplaþmaya çalýþan insanlar olarak karþiýmýza çýkýyor.Bu kiþiler þimdi iktidara yerleþerek anayasayý gerici anlayýþla deðþtirmeye çalýþýyorlar.Þimdi bu durum bizim geleceðimizi doðrudan nasýl etkilemesin? Ýþte bakýn bunu yapan eðitim.
Mustafa Kemal'in dediði gibi eðitim bir milleti ya özgür yapar, ya da köleleþtirir.Köleleþ miyiz yavaþ yavaþ? Kaç çocuk yapýlacaðýna,bir meselede ulemaya danýþýlmasý gerektiðine karar vermiyor mu gerici anlayýþla yetiþenler.O anlayþla yetiþenler valsiiyle,bakanyla Ýstanbul'daki can kaybýný kendi kötü yönetimlerine deðil de Allahýn takdirine baðlamýyor mu?
Her kesim kendi anlayýþýný hakim kýlmak üzere var gücüyle çalýþýyor. Her yerde tarikat yurtlarý,dersaneleri.Geleceði kazanmak için gençliði kaanmaya çalýþýyorlar.Býrakalým gençlere yardýmcý olma söylemini, biz esasen kendi geleceðimize sahip çýkmalýyýz.Geleceðmize sahip çýkmak için gençliðe sahip çýkacaðz.Gençliði kazanmak 6. sýnýftan itibaren dersaneye mahkum edilen gençlere eðitimelerinde yardýmcý olacaðýz.Üniversiteyi kazanan çocuðumuza yurt, burs bulacaðýz.Bir Belediyeler Birliði'nde görevli müdürle bu meseleyi görüþüyoruz. Buradan olumlu bir sonuç çýkarsa dernek aracýlýðýyla üniversite gençliðinden baþlamak üzere dersaneye giden gençliðimize yardýmcý oalcaðýz.Olumlu sonuç çýkmasa da üniversite gençliðinin eðitiminde katkýmýz oalcak.Onlar rahat olsunlar.
Mesele senin benim deðil hepimizin geleceði.
Geschrieben am 16.09.2009 18:15 Uhr

? Auf dieses Thema antworten

? Du bist zurzeit nicht angemeldet. Bitte logge dich ein, um Antworten auf Forenthemen zu verfassen.