? PHP-Nuke Retro Portal

Nostalgischer PHP-Nuke Core auf moderner und sicherer MVC-Architektur.

BREAKING +++ PHP-Nuke Retro Engine ist offiziell gestartet! +++ Sichere Passwrter ber password_hash() +++ CSRF-Schutz aktiv +++ Foren-System komplett modular +++ God-Rolle voll einsatzbereit +++
?? Foren-bersicht Site Hakkýnda

?? Ulaþamamak

Dieses Thema hat bisher 908 Aufrufe erhalten.

a
admin Creator (God)
[size=18:f273389c68]ne zordur bilir misiniz bir nefes kadar uzak olana ulaþamamak
ne zordur bilir misiniz bir yýldýz kadar yakýn olana ulaþamamak
ne zordur söylersin dinleyenin olmaz,dinlersin söyleyenin olmaz
ulaþýlamayan anlamý çözülemeyen sözlerle anlatýrsýn derdini
bilirsiniz elbet,bilirsiniz de anlam yükleyip kelimelerin üstüne
türküleyin dilinde "ey sevdiðim ne sevdiðin belli ne sevmediðin"
s
u
s
m
a
k
zor olsa da susarsýn türküleyin[/size:f273389c68]
Geschrieben am 30.07.2009 18:10 Uhr
a
admin Creator (God)
Çin’de tek dileði memur olup güzel bir hayat sürmek olan bir genç varmýþ. Girdiði sýnavý kazanamayýnca üzüntüyle yolda rastladýðý ilk hana girmiþ. Belki artýk sevdiði kýzla evlenemeyecek, dileklerini gerçekleþtire-
meyecekmiþ. Yorgun olduðunu gören hancý köþeye uzanabileceðini söylemiþ. Uykuya dalmadan önce yaþlý bir kadýnýn pirinç kaynattýðýný görmüþ. Rüyasýnda sýnavý kazandýðýný, sevdiði kýzla evlendiðini, çocuklarý olduðunu görmüþ. Ýþinde yükselmiþ, zengin olmuþ. Vakti gelip emekli olunca gençliðinden beri arzu ettiði gibi þiir yazmaya, resim yapmaya baþlamýþ. Son nefesini vermek üzereyken uyanmýþ. Bakmýþ ki kadýn hâlâ tencerenin baþýnda. Yaþamýn pirincin piþmesi için gereken süre kadar kýsa olduðunu düþünmüþ."
Geschrieben am 23.10.2009 22:55 Uhr
a
admin Creator (God)
UMUDUM OL

günaydýn,

günaydýn, uzaklardaki umudum,

günaydýn, sesini duyamasamda umut ettiðim,

günaydýn, yüzünü göremesem de umut ettiðim,

uyanýp her sabah bakarken pencerende uzaklara

aydýnlýk ufuklara doðru baþýný kaldýrýp uzaklarda

hani bir þarký var "yollarýna gül ektim,umut biçtim" diye

ne dalda gül,

ne umut,

dalýmda kalan son yapraksýn,

düþme,

umudum ol,
Geschrieben am 19.11.2009 00:35 Uhr
a
admin Creator (God)
harika bir EZGÝ,

aþaðýdaki linki çaldýramazsanýz,kopyalayýn adres çubuðuna yapýþtýrýn.

http://www.youtube.com/watch?v=4B7rZ9GzQao&feature=related
Geschrieben am 03.12.2009 00:17 Uhr
a
admin Creator (God)
YUSUF BEY BURDA KI YAZDIGINIZ KONU HÝÇ BÝR ANLAM TAÞIMIY LUTFEN ÝÇERÝK TAÞIMAYAN PAYLAÞIMLARDA BULUNMAZSANIZ SEVÝNÝRÝM SELAMLAR ..
Geschrieben am 03.12.2009 02:43 Uhr
a
admin Creator (God)
Hayallerinizi aþaðý gören insanlardan uzak durun.
Küçük insanlar bunu her zaman yapar.
Gerçekten büyük insanlar ise, kendinizi de büyük hissettirirler- ki bu da gerçekten öyle olmanýzý saðlar. Mark Twain
Geschrieben am 04.12.2009 00:37 Uhr
a
admin Creator (God)
Torpil Nasýl Yapýlýr ?

Yýl 1934, o dönemde Milli Eðitim Bakanlýðý Ulus'tadýr. Bakan ise Niðdeli Abidin ÖZMEN'dir. Bakan, makamýnda çalýþmaktadýr. Kapý çalýnýr. Bakanýn gür sesi: "Giriniz!" Atatürk'ün yaverlerinden biri, yanýnda iki çocukla makama girerler. Konuklara yer gösterir ve zarfý açar. Atatürk'ten gelen bir mektuptur bu: "Bay Abidin ÖZMEN, Milli Eðitim Bakaný..." Abidin ÖZMEN zarfý özenle açar ve mektubu dikkatle okur: "Yaver Bey'le, size iki fakir ve kimsesiz çocuk gönderiyorum. Bu çocuklarý, uygun göreceðiniz bir liseye (parasýz yatýlý olarak) kaydýný yaptýrýn..." Bu, Atatürk'ün bir emridir. Kesinlikle yerine getirilecektir. Bakan ÖZMEN, Orta Öðretim Genel Müdürünü çaðýrtýr ve þu direktifi verir: "Yaver Bey'in yanýndaki bu iki çocuðun evrakýný alýnýz ve bu çocuklarýn Haydarpaþa Lisesi'ne paralý yatýlý olarak kaydýný yaptýrýp her ikisi için de üçer yýllýk paralý yatýlý makbuzlarýnýn veli ve ödeyen hanesine Atatürk'ün ismini yazdýrarak bana getiriniz." der. Bakanýn emri yerine getirilmiþtir. Abidin ÖZMEN de kýsa bir mektup yazarak Yaver Bey'le Atatürk'e yollar. Mektubun içeriði þöyledir:

"Muhterem Atatürk, Yaver Bey'le göndermiþ olduðunuz iki çocuk hakkýnda emirlerinizi aldým. Ancak, arkasýnda Türkiye Cumhuriyeti' nin kurucusu ve Cumhurbaþkaný Atatürk gibi biri bulunduðu için; bu çocuðu fakir ve kimsesiz olarak kabul etmeme, hem yasalarýmýz, hem de mantýðýmýz izin vermedi. Bu nedenle her iki çocuðunda emirleriniz gereði Haydarpaþa Lisesi'ne paralý yatýlý olarak kayýtlarýný yaptýrdým. Çocuklarýn üçer yýllýk okul taksitlerine ait makbuzlarý ek'te takdim ediyorum..."

Atatürk bu mektup üzerine, devrin Baþbakaný Ýsmet Ýnönü'ye telefon ederek: "Bak senin Milli Eðitim Bakanýn bana ne yaptý." diyerek olayý anlatmýþ. Ýnönü, Bakan adýna özür dilemiþ. Atatürk: "Yok! demiþ özür dileme. Çok memnun oldum. Keþke her devlet adamý bu medeni cesarete sahip olabilse ve doðruyu gösterebilse. "

Tarihi deðeri olan ve hiçbir yerde yayýmlanmayan bu anýnýn unutulup gitmesine gönlü razý olmayan bakanýn yeðeni yüksek mimar H. Rahmi ÖZMEN, 15.08.1985 günü bu mektubu gazeteci yazar Vahap Okay'a iletir. O da 15.09.1985'te gazetesinde yayýmlar.

Ýþte devlet böyle kurulur, devlet böyle adamlarla yönetilir...
Geschrieben am 04.12.2009 00:40 Uhr

? Auf dieses Thema antworten

? Du bist zurzeit nicht angemeldet. Bitte logge dich ein, um Antworten auf Forenthemen zu verfassen.